DE ULTIMATE BOKTIPSENE

FOR SOMMER 2020

Når sola skinner og fuglene kvitrer, våkner leselysten for fullt. Da er det viktig å ha bunkret opp med godt lesestoff du kan kose deg med hele sommeren gjennom. ARK vet hvor viktig det er med gode leseropplevelser i ferien, derfor har de valgt ut sommerens beste krimtips og nye bøker du garantert vil elske.

BOKTIPS I SOMMERVARMEN

Om Becks siste sommer

Benedict Wells’ debutroman fra 2008 utgis endelig på norsk våren 2020. Becks liv er ikke noe å misunne ham. Det ble ingenting av musikerkarrieren, hans faste jobb som lærer kjeder ham, og kjærlighetslivet er en katastrofe. Men så oppdager han outsideren Rauli Kantas fra Litauen i klassen sin – et musikkgeni som både synger og spiller elgitar som en gud. Som manager for denne mystiske gutten prøver Beck en siste gang å bevise noe for seg selv, men han har ingen anelse om hva han begir seg ut på …

«Helt perfekt sommerbok!» VG, terningkast 6

Klikk her for å sikre deg boken i sommer! 

Om Min mørke Vanessa

En knyttneve av en #metoo-roman. En snakkis verden rundt allerede før utgivelse 2000: Vanessa Vye er 15, hun er smart, ambisiøs, sårbar og lengter etter å bli voksen. På skolen møter hun den 42 år gamle karismatiske engelsklæreren Jacob Strane. Vanessa føler seg sett. 2017: Vanessa kontaktes av en annen av Stranes tidligere studenter, som har anmeldt ham for seksuelle overgrep og vil ha støtte. Vanessa står overfor et umulig dilemma: Skal hun tie stille, fast i troen på at det hun og Jacob hadde var frivillig og helt spesielt? Eller er det faktisk slik at mannen hun elsket, og som fremdeles preger livet hennes, ikke tilba bare henne – men at hun faktisk er et offer, blant mange andre ofre?

«Årets beste roman hittil (…) Denne metoo-boka sitter som et skudd» Dagbladet, terningkast 6

Klikk her for å sikre deg boken i sommer! 

Om Tre kvinner

Medrivende og uforglemmelig om begjær og lengsler, som alle kvinner vil kjenne seg igjen i Lisa Taddeo brukte åtte år på å reise over hele USA for å snakke med kvinner om begjær som research til Tre kvinner. Resultatet er en bok om tre virkelige kvinners drifter og seksuelle erfaringer. Maggie er en 17 år gammel jente som faller for den gifte, kjekke high school-læreren sin. Flere år senere stiller hun ham for retten for å ha misbrukt henne seksuelt. Hjemmeværende Lina er gift med en mann som ikke gir henne den fysiske nærheten hun sulter etter.

«Oppslukende og frustrerende om kvinnelig sex» VG, terningkast 5

Klikk her for å sikre deg boken i sommer! 

Om Skyggedanseren

I Skyggedanseren følger vi Frmesk fra Dødevaskeren videre i livet. Kurdistan 1994. Frmesk har sluttet å snakke, og spise. Hun tegner voldsomme tegninger og lemlester dukkene sine. Besteforeldrene Gawhar og Darwésh kjemper for å gi Frmesk livsgleden tilbake. Gawahr søker tilflukt i troen og sender Frmesk til koranundervisning i byens store moské, hvor Frmesks onkel Muhammad er imam, uten å ane noe om overgrepene som venter henne. Morfaren tar opp kampen mot kvinneundertrykkelsen, han åpner en hamam kun for kvinner og håper at den hjertevarme atmosfæren der kan få lyset tilbake i Frmesks liv. Danmark 2007.

«… skildrer et helvete av et liv for en liten jente, så regn ikke med å få sove etterpå.» VG, terningkast 5

Klikk her for å sikre deg boken i sommer! 

Om Showtime!

Ta igjen imot Christian «Wonderboy» von der Hall, nå toppsjef i Norges ledende eventbyrå. Han nærmer seg 60 og har endelig skjønt at det finnes noe enda viktigere enn penger og makt – og det er kjærlighet. Eller som Christian gjerne kaller det: underholdning. Slå deg løs og la festen begynne, et samfunnsshow skapt av gründere, partyfiksere, eiendomsmilliardærer og en og annen post#metoo- skandale.

Christian «Wonderboy» von der Hall er tilbake!

Klikk her for å sikre deg boken i sommer! 

SOMMERENS BEST KRIMTIPS

Om Gråsonen

Harald Uteng er pensjonert Kripos-etterforsker, og en legende i norsk politi. Helt uventet kontakter han en journalist for å lage podkast om drapet på 17 år gamle Malin Rekve i Aremark i 1991, men Uteng blir funnet druknet like før podkasten skal slippes. Anton Brekke, som var ung politiaspirant i den lille bygda da Malin ble drept, har ikke mistanke om noe kriminelt før han får høre det upubliserte opptaket. Etter hvert begynner Anton motvillig å lure på om feil person ble dømt den gangen, og at en morder igjen har satt seg i bevegelse.

«Helstøpt roman med spenning, driv, godt og variert språk» Tvedestrandsposten

Klikk her for å sikre deg boken i sommer! 

Om Hjerteløs

Hans elskede er døende. Tilbudet om redning lukter svidd. Kan han takke ja? Ole Vik står overfor et umulig valg. Drapet på en avisredaktør ryster Fjellberghavn. Har bølgen av journalistdrap nådd Norge? Flere drap ryster byen. Politistasjonssjef Cecilie Hopen får ingen lett oppgave når hun skal følge magefølelsen sin, for den er på kollisjonskurs med den tilsynelatende opplagte løsningen. Midt oppe i det hele må Cecilie også håndtere et tilsynelatende uløselig dilemma og et svik blant en av sine nærmeste medarbeidere.

Ole Vik leter desperat etter en utvei for å redde sin elskedes liv.

Om Ødemark

Liv har drømt om å forlate bygda Ødemark i hele sitt liv. Men hun bor fortsatt i det slitte huset med sin gamle far, Vidar, og tenåringssønnen Simon. Liv arbeider på stedets eneste bensinstasjon og føler blikkene fra naboer og alle kundene som er innom. Alle lurer på hvorfor hun har blitt hjemme hos sin far, som det ryktes er en veldig rik mann fra penger han har tjent på kjøp og salg av skog.

«En suveren krim – og enda mer» Stavanger Aftenblad, terningkast 5
«Debuten var frisk, direkte og drivende. Oppfølgeren fremstår med større litterær spenst og dybde» Adresseavisen, terningkast 6

Om Slagside

Etterforsker Sofia Kovic har funnet en sammenheng mellom flere drap og dødsfall i Oslo det siste året. Den siste oppdagelsen hun gjør, fører til at hun prøver å få tak i sin sjef, Alexander Blix. Sofias oppdagelser får uhyggelige konsekvenser for henne selv, sjefen hennes, og ikke minst hans datter, Iselin. Slagside er historien om hvordan en drapsmann blir til.

Klikk her for å sikre deg boken i sommer!

Om Dronningen

Hun er dronningen av Norge. Familiens overhode. Makten, tronen og slottet er hennes liv. Kongelige fra hele Europa, samfunnstopper, regjeringen, eliten og kjendiser ankommer Slottet for å delta på en gallamiddag med slottsball. Alle vet at dronningen skal presentere en historisk kunngjøring. NRK, TV2, CNN, BBC og kjendispressen er der. Hele verden følger med. Plutselig kollapser den nøye planlagte kvelden i et spektakulært kaos. En halsbrekkende jakt på liv og død gjennom slottets verden starter.

Norges første krimroman med plott fra Slottet!