Flere rå talenter

Bli kjent med Team 2!

Nye kule folk står bak den andre av årets sommerkampanjer for EGER. Her kan du bli bedre kjent med dem, både de foran og de bak kamera.

Årets sommerkampanjer for EGER er laget av noen av de råeste unge talentene her til lands. Artist Lil Halima og skater Mats Hatlem fronter kampanje nummer to, og her kan du bli kjent med dem og resten av de rå talentene som står bak; stylist Torstein Lohne, hår og makeup-artist LinnLinnea, videofotograf Vi Duc Truong og stillsfotograf Torjus Berglid.

Lil Halima

Fjorårsdebuten til soul/RnB-artisten Lil Halima (20) resulterte i både Spellmann- og Nordic Music Prize-nominasjoner. Lillian Halima Anderssen vokste opp i Bardufoss med norsk mor og kenyansk far, men har bodd de to siste årene i Oslo. Lil skriver låtene sine selv, og har også gitt flere låter til andre artister. Låtene hennes er spilt på radio både i England og Australia, er aktuell med EPen «For the bright days». Sommeren ligger an til å bli hektisk, med spillejobber på 11 festivaler i Finland, Danmark, England og Norge, deriblant Øya og Roskilde.

Hvem er Lil Halima?

– Jeg er en kunstner, og liker å skape ting.

Hva er det som inspirerer deg når du skriver låter?

– Jeg bare skriver ting jeg føler der og da, så jeg pleier vel egentlig ikke å lete etter inspirasjon. Det er bare naturlig.

Hvilket forhold har du til fansen/følgerne dine?

– Jeg har en gjeng med sykt hyggelige, snille og søte mennesker som følger meg, og jeg har vært litt frem og tilbake i det siste når det kommer til hva jeg synes om sosiale medier, men har kommet fram til at det er en veldig fin ting om man lager et positivt og åpent rom. Så det er det jeg føler jeg har med dem.

Hvordan opplever du suksessen?

– Jeg ser på suksess som noe som skjer med meg selv. Mine mål går på at jeg skal lage noe jeg selv er stolt av og som høres riktig ut for meg. Det handler ikke om eksterne ting som streams, penger og materialistiske ting. På den måten har jeg kontroll over min egen suksess, det som faktisk teller.

Hva er høydepunktet i livet så langt?

– Wow! Sykt spørsmål, det vet jeg virkelig ikke. Det er vel egentlig hvordan jeg, dette siste året, har blitt kjent med meg selv. Jeg føler jeg har vokst mer dette året enn jeg har gjort de 19 første årene av livet mitt.

Hvordan blir sommeren 2019 for deg?

– Den blir heftig! Jeg skal spille masse, og har laget mer musikk, så skal jobbe med det også. Det blir en veeeldig bra sommer!

Beskriv din egen klesstil!

– Den er veldig varierende. Noen dager vil jeg bare være komfortabel, noen dager vil jeg føle meg veldig feminin, andre dager ikke. Jeg går mye i Buffalos og oversized bukser. Aldri skinny jeans.

Hvor ser du deg selv om ti år?

– Wow, det vet jeg ikke. Jeg venter i spenning. Synes det er skummelt å se for meg for mye for langt frem i tid – jeg kan jo dø i morgen, hehe.

Mats Hatlem

Oslo-gutten Mats Hatlem (19) bodde noen år i England mens han gikk på barneskolen. I nabolaget hadde de skatepark, og etter at han fikk sitt første brett ble det raskt klart at han hadde talent. Du har kanskje sett ham på YouTube? Med årene har skatingen tatt ham verden rundt, og karrieren teller så langt både EM-gull og VM-sølv. Neste år er skating for første gang offisiell OL-gren, og Tokyo er et soleklart mål. Men etter at en korsbåndsskade har holdt ham av brettet i hele 11 måneder blir det også utfordrende. Vi har trua, og mener han er et perfekt eksempel på Raw Talent.

Hvem er egentlig Mats?

– Det er vanskelig å gi et godt svar der. En hyggelig skateboarder.

Hvordan går det med skaden?

– Det går bra med skaden faktisk. Regner med at jeg kan begynne å skate om ca. 2 måneder, så det er ikke så lenge igjen.

Hvordan har det vært å ikke kunne skate over så lang tid?

– Det har vært annerledes, for å si det mildt. Jeg har vært skadet noen ganger opp igjennom årene, så jeg er ikke helt ukjent med det å ikke kunne skate. Eneste forskjell denne gang, er at det vanligvis bare er snakk om noen få måneder maks, ikke ett år… Gleder meg nå veldig til å skate igjen.

Hva er høydepunktet i livet så langt?

– Ett høydepunkt har vært å kunne bo i USA og skate med de beste. Et annet høydepunkt var å bli RedBull-utøver, siden jeg helt fra jeg var liten har hatt lyst på en RedBull-caps.

Hvordan ser sommeren 2019 ut for din del?

– Jeg tenker å bli hjemme i Norge mesteparten av sommeren for å fortsette opptreningen, og så dra tilbake til USA på sensommeren.

Hvor håper du å være om 10 år?

– I en posisjon der jeg fortsatt kan reise verden rundt og drive med det jeg elsker å gjøre.

Vi Duc Truong

Vi Duc Truong (30) har alltid digget å drive med skateboard, og gjennom skatingen ble han interessert i film og foto. Etter å stort sett ha lært seg filmfaget på egenhånd, har han skutt fete musikkvideoer for bl.a. Lemaitre, Chris Holsten, Kaveh og Arif, og gjort store reklamefilmer for Pepsi Max, Unibet, One Call, Imsdal, Red Bull og H&M. Og nå Raw Talent-kampanjen til EGER.

Hvem er Vi Duc Truong?

– Født og oppvokst i Ålesund, med vietnamesisk og kinesisk bakgrunn. I 2009 flyttet jeg til Oslo for å finne meg jobb – og skate så mye som mulig. Nå i dag er jeg fortsatt skateboarder, har sponsorer og reiser mye rundt omkring for å fange triks på film og foto. Jeg har jobbet som frilans filmfotograf siden 2010.

Hva var det med skatingen som vekket film-interessen?

– Jeg ble tidlig superhekta på å lese massevis av skateboardmagasiner og se skateboardfilmer. Jeg ble fascinert av hvordan de filmet og redigerte, og ikke minst hvilket type utstyr de brukte. Jeg kjøpte mitt første videokamera da jeg var 16 år gammel. Jeg har laget en full-length skateboard film og massevis av små skateboard- snutter, og underveis har jeg utviklet meg stadig mer. Mitt første filmoppdrag var i 2007, en venn av meg jobbet med spillefilmen «The Frost» som foregikk i Ålesund, og jeg ble spurt om jeg ville filme «behind the scenes» for hele spillefilmen. Takket lett ja til det!

Hva er det beste og verste med jobben din?

– Det beste er når man får reise til mange forskjellige steder, oppleve mye ting og møte nye folk. Jeg blir gira av gode idéer og godt manus, og ikke minst riktige utstyr og crew. Det verste er når utstyret ikke fungerer som det skal, når det er dårlig kommunikasjon på filmsettet og tiden løper fra oss.

Hvilke prosjekter jobber du med for tiden?

– Nå fortiden jobber jeg for det meste med reklamefilm. Ingen store prosjekter foreløpig.

Hva har vært høydepunktet i livet så langt?

– Det må være oppdraget i Vietnam og Kambodsja tidligere i år. Vi dro ned i verdens største grotte, og filmet og sov der i tre netter. Etterpå dro vi til Siem Reap og filmet i Angkor-tempelet. Jeg kan dessverre ikke nevne hvilket prosjekt det er, men grotten i Vietnam må være ett av mine høydepunkter så langt.

Hvor håper du å være om 10 år?

– Håper at jeg fortsatt er aktiv på skateboard, og at jeg har fått filmet 3-5 spillefilmer.

Hvordan blir din sommer 2019?

– Skal jobbe en del i sommer, men har fri i slutten av juli. Da skal det nytes, enten hjemme på Sunnmøre, sørlandet eller utlandet.

Torjus Berglid

Torjus Berglid (27) er portrett- og motefograf i Oslo. Han har tatt en rekke ulike bilder de siste årene, og skapte furore med bildeserien med Bahare Letnes og Per Sandberg for NATT&DAG. Nå har han tatt de kule bildene av Lil Halima og Mats for EGER.

Hvem er Torjus?

– ?‍♂️

Hva kjennetegner deg som fotograf?

– Jeg vet ikke om jeg har noe eget kjennetegn enda. Jeg prøver å ikke låse meg til én stil eller ett uttrykk, selv om jeg jo har mine preferanser. Jeg håper jeg klarer å få frem noe genuint eller interessant hver gang jeg fotograferer.

Hva er det som gjør et godt bilde?

– Jeg kan jo bare svare for meg selv, spesielt siden det er så subjektivt hva man ser etter og liker. Ofte kan det også være veldig overraskende hvilke bilder som treffer deg, det kan gjerne være noe helt utenom det du vanligvis oppsøker som gjør det største inntrykket. Jeg trekkes nok mot klassisk vakre ting og mennesker, samtidig som jeg jobber med å utvikle mitt eget syn på hva det er. I bunn og grunn handler det vel om å fange noe ekte, et øyeblikk eller en emosjon folk kan relatere til.

Hvordan har du tenkt når du har tatt Raw Talent-bildene?

– Jeg ville fokusere på modellene våre, som er veldig interessante og sterke karakterer med unike uttrykk. Min jobb som fotograf er å få personen foran kamera til å slappe av og stole på at de er i gode hender.

Hva inspirer og motiverer deg?

– Alt kan være inspirerende, og ønsket om å bli bedre er definitivt en driver. Foto handler om samarbeid, så menneskene jeg jobber med hjelper meg med å strekke meg lenger og fortsette å utvikle meg.

Hva har vært høydepunket så langt i livet – og karrieren?

– Jeg er så heldig å ha bodd et år i Paris, noe som ga meg mye både profesjonelt og personlig. Samtidig prøver jeg å være fornøyd med der jeg er og ikke tenke for mye bakover. Jeg vil heller fokusere på veien videre. Generelt er vennene mine et konstant høydepunkt.

Hva arbeider du med for tiden?

– Mye av tiden brukes på dag til dag-oppgaver som hører til det å jobbe som fotograf, men jeg liker å jobbe med små personlige prosjekter innimellom mine kommersielle oppdrag. Jeg merker at det er sunt for meg å holde på med egenmotivert arbeid for å holde meg kreativt aktiv, og det gir meg ofte erfaringer jeg kan ta med inn i oppdrag for kunder.

Hvor ser du deg selv om ti år?

– Jeg prøver å leve i nuet så mye så mulig. Jeg håper jeg i fremtiden fortsatt jobber med noe jeg elsker, og er omgitt av folk jeg bryr meg om. Samtidig utvikler bransjen vår seg veldig fort, og det er vanskelig å vite hvordan verden vår ser ut bare et år frem i tid, ikke minst ti…

Hvordan blir Torjus-sommeren 2019?

– Det blir forhåpentligvis mye bading i Oslo, og sene kvelder med fine folk!

Torstein Lohne

Haugesunderen Torstein Lohne (23) er utdannet stylist fra SoFi – School of Fashion Industry, og har i flere år vært assistent for Christina Ledang (CLEAN). Torstein liker styling med kontraster, og er opptatt av at stil handler om identitet. Han har stylet Lil Halima og Mats for EGERs sommerkampanje.

Hvem er Torstein?

– En estetiker som er glad i uvanlige kombinasjoner, mønstermiks og androgyne uttrykk.

Hvor kommer mote-interessen din fra?

– Det er vanskelig å si om det var et spesifikt øyeblikk som ga moteinteressen grobunn, men jeg tror vel egentlig at det er noe jeg har hatt hele livet. Jeg er fascinert av fine ting, jeg liker visuelle uttrykk. Styling er fint på den måten, for vi vil jo bare lage fine ting og få folk til å føle seg bra.

Hva inspirerer deg?

– Det kan være en rekke forskjellige ting, og jeg tror at man som stylist alltid er på utkikk etter inspirasjon, fordi det er det man jobber med. Jeg inspireres av gamle filmer, forskjellige designere og motehus, fotografier, og folk. Jeg er veldig glad i å drive med people watching. Å sitte på en kafé og plukke opp ting kan være veldig interessant – og produktivt.

Hvordan har du tenkt når du skulle style til Raw Talent-kampanjen?

– For meg var det viktig at både Lil Halima og Mats skulle føle seg bra foran kamera, og at bildene skulle være i tråd med hvordan de selv er. Jeg ville holde dem begge unge og lekne, men med et preg av modenhet, fordi det er det jeg føler Raw Talent handler om. Man er fortsatt ung, og man driver med det man elsker, og man kommer til et punkt hvor man forstår at man faktisk kan lage karriere av det. Det kreves at man er moden og kan forholde seg til avtaler på en ryddig måte, men folk er interesserte på grunn av tankene dine og kreativiteten din. I det skjæringspunktet ville jeg ta stylingen; de vet hva de holder på med, men de har det gøy imens de gjør det.

Hva er det beste og verste med jobben din?

– Det beste med jobben min må være at jeg får drive med noe som er utrolig gøy. Jeg får møte masse hyggelige folk som har gjort interessene sine til arbeidsdagen sin, og det setter jeg veldig pris på. Ingen arbeidsdager er helt like, og man vet aldri hva neste oppdrag vil bli. Det verste med jobben må være jaget. At man må jobbe veldig hardt for å holde seg inne, booke jobber, drive PR for seg selv hele tiden. Det er få som sjekker Gule Sider etter en stylist, og det kan være slitsomt i perioder. Men alt i alt er det veldig fint å kunne lage sin egen arbeidsplass.

Hva har vært høydepunktet i livet så langt?

– Det er et vanskelig spørsmål å svare på! Det har vært flere, men årene etter jeg flyttet til Oslo og på en måte begynte et nytt liv her må kunne passere som et høydepunkt. Iallefall fem gode år så langt!

Hvor håper du å være om 10 år?

– Jeg må ærlig innrømme at jeg prøver å ikke planlegge langt fremover. Det er min erfaring at ting ikke vanligvis går som man tenker at de skal, så det er kanskje bedre å bare la det som skjer skje? Med det sagt håper jeg at jeg er vanvittig lykkelig om 10 år, at jeg har lært meg å slappe av ordentlig, og at jeg har en arbeidssituasjon som utfordrer og inspirerer meg.

Hvordan blir din sommer 2019?

– Forhåpentligvis varm! Jeg skal være i Oslo store deler av sommeren, men det blir nærmere to uker i Italia mot slutten av Juli, så satser jeg på at jeg kan få med meg Oslo i festival-humør i august.

LinnLinnea

Linn Jøssang Helgeland (30) kommer opprinnelig fra Ryfylke, er hårstylist og makeup-artist. Som partner i it-salongen Gevir i Oslo har hun sminket mange av landets fresheste damer. LinnLinnea har naturlig nok hatt ansvar for at hår og makeup på Raw Talent-kampanjen har vært on fleek.

Hvem er LinnLinnea?

– Ei som elsker livet, og har opplevd mye av det på sine 30 år. Engang naiv og enkel – nå litt mer kompleks og klok, håper jeg. Glede, kreativitet, humor og mennesker fyller livet mitt. Jeg har store drømmer og ambisjoner, så jeg anser meg selv som hardtarbeidende. Livet skal maksimaliseres på alle måter, er mottoet!

Når skjønte du at du ville jobbe med hår og makeup?

– Skjønnhet betyr mye for mennesket, og det å få noen til å føle seg bedre er noe jeg alltid har vært opptatt av. Ifølge min mamma sa jeg tidlig at jeg ønsker å bli frisør. Makeup-interessen kom med frisørfaget.

Hva er det beste og verste med jobben din?

– Å få møte så masse forskjellige mennesker – og samtidig se verden, er fantastisk! Jeg reiser mye med jobb og det blir en del venting, men jeg synes det er vanskelig å nevne noe som er ille, for jeg er så utrolig glad i jobben min. Det måtte kanskje være en uoppdragen kunde eller ansatt, en sjelden gang. Hehe…

Hva bør folk bli flinkere til å tenke på når det gjelder make-up?

– At du ikke skal å gjemme deg bak makeup’en, men fremheve de fine trekkene dine!

Hva har vært høydepunktet i livet så langt?

– Det er vanskelig å nevne ett, for når du setter deg mål og når dem, blir det flere høydepunkter. Gjennom jobben min er det så utrulig mange høydepunkter… Men å gifte seg var absolutt et stor høydepunkt! FOR en dag!

Hvor håper du å være om 10 år?

– Akkurat nå har jeg det så fint, og lever i det jeg gjør her og nå. Så om 10 år er jeg forhåpentligvis enda tryggere på meg selv og gjør det jeg elsker mest.

Hvordan blir din sommer 2019?

– Den blir rolig! Jeg reiste mye i vinter og vi skal på en liten ferie til Vesterålen og gå noen fjelltopper. Nyte natur og dårlig dekning.

ALEXANDER NORHEIM

Alexander Norheim (32) er modellspeider og agent hos Team Models, og har castet modeller til utallige kampanjer og show, blant annet i forbindelse med Oslo Runway. I tillegg er han frilansfotograf og skribent. På EGERs Raw Talent-kampanje har han fungert som art director.

Hvem er Alexander?

– Alexander er nysgjerrig, hardtarbeidende, snakkesalig, skeptisk og mer enn annet, lidenskapelig.

Hvordan havnet du i motebransjen?

– Jeg tror ikke folk flest vet hvordan de havner her. Jeg husker bare jeg elsket «Top model» da jeg var 13, til tross for at man finner ut at bransjen ikke fungerer sånn til vanlig. Men det var vel der nysgjerrigheten begynte.

Hva kjennetegner en god modell?

– Motivasjon, lyst, ryddighet, tillit og mest av alt, en person som er flink til å kommunisere.

Hva er det beste og verste med å arbeid i motebransjen?

– Samme svar på begge: At man får jobbe med drømmene sine. På en side så er det jo det man har ønsket og blir motivert av. Men på den andre side er det tøft fordi bransjen er så uforutsigbar og setter motivasjonen på spill hele tiden.

Hva har vært høydepunktet så langt i livet?

– Om jeg allerede har ett høydepunkt betyr det at det ikke finnes flere, og at det er nedover derfra. Jeg velger heller å tenke at man stadig skalerer opp. Jeg kan si at alle de modellene jeg har vært så heldig med å jobbe med hjelper at turen oppover blir bedre og bedre.

Hvor håper du å være om 10 år?

– Jeg har bodd over hele verden, så hvor spiller lite rolle. Håper heller jeg er happy med det jeg gjør.

Hvordan blir din sommer 2019?

– Man kommer ingen vei uten å satse. Så uten å høres cheesy ut, og i ett ord: WORK.

Årets sommerkampanjer for EGER er laget av noen av de råeste unge talentene her til lands. Artist Lil Halima og skater Mats Hatlem fronter kampanje nummer to, og her kan du bli kjent med dem og resten av de rå talentene som står bak; stylist Torstein Lohne, hår og makeup-artist LinnLinnea, videofotograf Vi Duc Truong og stillsfotograf Torjus Berglid.

Lil Halima

Fjorårsdebuten til soul/RnB-artisten Lil Halima (20) resulterte i både Spellmann- og Nordic Music Prize-nominasjoner. Lillian Halima Anderssen vokste opp i Bardufoss med norsk mor og kenyansk far, men har bodd de to siste årene i Oslo. Lil skriver låtene sine selv, og har også gitt flere låter til andre artister. Låtene hennes er spilt på radio både i England og Australia, er aktuell med EPen «For the bright days». Sommeren ligger an til å bli hektisk, med spillejobber på 11 festivaler i Finland, Danmark, England og Norge, deriblant Øya og Roskilde.

Hvem er Lil Halima?

– Jeg er en kunstner, og liker å skape ting.

Hva er det som inspirerer deg når du skriver låter?

– Jeg bare skriver ting jeg føler der og da, så jeg pleier vel egentlig ikke å lete etter inspirasjon. Det er bare naturlig.

Hvilket forhold har du til fansen/følgerne dine?

– Jeg har en gjeng med sykt hyggelige, snille og søte mennesker som følger meg, og jeg har vært litt frem og tilbake i det siste når det kommer til hva jeg synes om sosiale medier, men har kommet fram til at det er en veldig fin ting om man lager et positivt og åpent rom. Så det er det jeg føler jeg har med dem.

Hvordan opplever du suksessen?

– Jeg ser på suksess som noe som skjer med meg selv. Mine mål går på at jeg skal lage noe jeg selv er stolt av og som høres riktig ut for meg. Det handler ikke om eksterne ting som streams, penger og materialistiske ting. På den måten har jeg kontroll over min egen suksess, det som faktisk teller.

Hva er høydepunktet i livet så langt?

– Wow! Sykt spørsmål, det vet jeg virkelig ikke. Det er vel egentlig hvordan jeg, dette siste året, har blitt kjent med meg selv. Jeg føler jeg har vokst mer dette året enn jeg har gjort de 19 første årene av livet mitt.

Hvordan blir sommeren 2019 for deg?

– Den blir heftig! Jeg skal spille masse, og har laget mer musikk, så skal jobbe med det også. Det blir en veeeldig bra sommer!

Beskriv din egen klesstil!

– Den er veldig varierende. Noen dager vil jeg bare være komfortabel, noen dager vil jeg føle meg veldig feminin, andre dager ikke. Jeg går mye i Buffalos og oversized bukser. Aldri skinny jeans.

Hvor ser du deg selv om ti år?

– Wow, det vet jeg ikke. Jeg venter i spenning. Synes det er skummelt å se for meg for mye for langt frem i tid – jeg kan jo dø i morgen, hehe.

Mats Hatlem

Oslo-gutten Mats Hatlem (19) bodde noen år i England mens han gikk på barneskolen. I nabolaget hadde de skatepark, og etter at han fikk sitt første brett ble det raskt klart at han hadde talent. Du har kanskje sett ham på YouTube? Med årene har skatingen tatt ham verden rundt, og karrieren teller så langt både EM-gull og VM-sølv. Neste år er skating for første gang offisiell OL-gren, og Tokyo er et soleklart mål. Men etter at en korsbåndsskade har holdt ham av brettet i hele 11 måneder blir det også utfordrende. Vi har trua, og mener han er et perfekt eksempel på Raw Talent.

Hvem er egentlig Mats?

– Det er vanskelig å gi et godt svar der. En hyggelig skateboarder.

Hvordan går det med skaden?

– Det går bra med skaden faktisk. Regner med at jeg kan begynne å skate om ca. 2 måneder, så det er ikke så lenge igjen.

Hvordan har det vært å ikke kunne skate over så lang tid?

– Det har vært annerledes, for å si det mildt. Jeg har vært skadet noen ganger opp igjennom årene, så jeg er ikke helt ukjent med det å ikke kunne skate. Eneste forskjell denne gang, er at det vanligvis bare er snakk om noen få måneder maks, ikke ett år… Gleder meg nå veldig til å skate igjen.

Hva er høydepunktet i livet så langt?

– Ett høydepunkt har vært å kunne bo i USA og skate med de beste. Et annet høydepunkt var å bli RedBull-utøver, siden jeg helt fra jeg var liten har hatt lyst på en RedBull-caps.

Hvordan ser sommeren 2019 ut for din del?

– Jeg tenker å bli hjemme i Norge mesteparten av sommeren for å fortsette opptreningen, og så dra tilbake til USA på sensommeren.

Hvor håper du å være om 10 år?

– I en posisjon der jeg fortsatt kan reise verden rundt og drive med det jeg elsker å gjøre.

Vi Duc Truong

Vi Duc Truong (30) har alltid digget å drive med skateboard, og gjennom skatingen ble han interessert i film og foto. Etter å stort sett ha lært seg filmfaget på egenhånd, har han skutt fete musikkvideoer for bl.a. Lemaitre, Chris Holsten, Kaveh og Arif, og gjort store reklamefilmer for Pepsi Max, Unibet, One Call, Imsdal, Red Bull og H&M. Og nå Raw Talent-kampanjen til EGER.

Hvem er Vi Duc Truong?

– Født og oppvokst i Ålesund, med vietnamesisk og kinesisk bakgrunn. I 2009 flyttet jeg til Oslo for å finne meg jobb – og skate så mye som mulig. Nå i dag er jeg fortsatt skateboarder, har sponsorer og reiser mye rundt omkring for å fange triks på film og foto. Jeg har jobbet som frilans filmfotograf siden 2010.

Hva var det med skatingen som vekket film-interessen?

– Jeg ble tidlig superhekta på å lese massevis av skateboardmagasiner og se skateboardfilmer. Jeg ble fascinert av hvordan de filmet og redigerte, og ikke minst hvilket type utstyr de brukte. Jeg kjøpte mitt første videokamera da jeg var 16 år gammel. Jeg har laget en full-length skateboard film og massevis av små skateboard- snutter, og underveis har jeg utviklet meg stadig mer. Mitt første filmoppdrag var i 2007, en venn av meg jobbet med spillefilmen «The Frost» som foregikk i Ålesund, og jeg ble spurt om jeg ville filme «behind the scenes» for hele spillefilmen. Takket lett ja til det!

Hva er det beste og verste med jobben din?

– Det beste er når man får reise til mange forskjellige steder, oppleve mye ting og møte nye folk. Jeg blir gira av gode idéer og godt manus, og ikke minst riktige utstyr og crew. Det verste er når utstyret ikke fungerer som det skal, når det er dårlig kommunikasjon på filmsettet og tiden løper fra oss.

Hvilke prosjekter jobber du med for tiden?

– Nå fortiden jobber jeg for det meste med reklamefilm. Ingen store prosjekter foreløpig.

Hva har vært høydepunktet i livet så langt?

– Det må være oppdraget i Vietnam og Kambodsja tidligere i år. Vi dro ned i verdens største grotte, og filmet og sov der i tre netter. Etterpå dro vi til Siem Reap og filmet i Angkor-tempelet. Jeg kan dessverre ikke nevne hvilket prosjekt det er, men grotten i Vietnam må være ett av mine høydepunkter så langt.

Hvor håper du å være om 10 år?

– Håper at jeg fortsatt er aktiv på skateboard, og at jeg har fått filmet 3-5 spillefilmer.

Hvordan blir din sommer 2019?

– Skal jobbe en del i sommer, men har fri i slutten av juli. Da skal det nytes, enten hjemme på Sunnmøre, sørlandet eller utlandet.

Torjus Berglid

Torjus Berglid (27) er portrett- og motefograf i Oslo. Han har tatt en rekke ulike bilder de siste årene, og skapte furore med bildeserien med Bahare Letnes og Per Sandberg for NATT&DAG. Nå har han tatt de kule bildene av Lil Halima og Mats for EGER.

Hvem er Torjus?

– ?‍♂️

Hva kjennetegner deg som fotograf?

– Jeg vet ikke om jeg har noe eget kjennetegn enda. Jeg prøver å ikke låse meg til én stil eller ett uttrykk, selv om jeg jo har mine preferanser. Jeg håper jeg klarer å få frem noe genuint eller interessant hver gang jeg fotograferer.

Hva er det som gjør et godt bilde?

– Jeg kan jo bare svare for meg selv, spesielt siden det er så subjektivt hva man ser etter og liker. Ofte kan det også være veldig overraskende hvilke bilder som treffer deg, det kan gjerne være noe helt utenom det du vanligvis oppsøker som gjør det største inntrykket. Jeg trekkes nok mot klassisk vakre ting og mennesker, samtidig som jeg jobber med å utvikle mitt eget syn på hva det er. I bunn og grunn handler det vel om å fange noe ekte, et øyeblikk eller en emosjon folk kan relatere til.

Hvordan har du tenkt når du har tatt Raw Talent-bildene?

– Jeg ville fokusere på modellene våre, som er veldig interessante og sterke karakterer med unike uttrykk. Min jobb som fotograf er å få personen foran kamera til å slappe av og stole på at de er i gode hender.

Hva inspirer og motiverer deg?

– Alt kan være inspirerende, og ønsket om å bli bedre er definitivt en driver. Foto handler om samarbeid, så menneskene jeg jobber med hjelper meg med å strekke meg lenger og fortsette å utvikle meg.

Hva har vært høydepunket så langt i livet – og karrieren?

– Jeg er så heldig å ha bodd et år i Paris, noe som ga meg mye både profesjonelt og personlig. Samtidig prøver jeg å være fornøyd med der jeg er og ikke tenke for mye bakover. Jeg vil heller fokusere på veien videre. Generelt er vennene mine et konstant høydepunkt.

Hva arbeider du med for tiden?

– Mye av tiden brukes på dag til dag-oppgaver som hører til det å jobbe som fotograf, men jeg liker å jobbe med små personlige prosjekter innimellom mine kommersielle oppdrag. Jeg merker at det er sunt for meg å holde på med egenmotivert arbeid for å holde meg kreativt aktiv, og det gir meg ofte erfaringer jeg kan ta med inn i oppdrag for kunder.

Hvor ser du deg selv om ti år?

– Jeg prøver å leve i nuet så mye så mulig. Jeg håper jeg i fremtiden fortsatt jobber med noe jeg elsker, og er omgitt av folk jeg bryr meg om. Samtidig utvikler bransjen vår seg veldig fort, og det er vanskelig å vite hvordan verden vår ser ut bare et år frem i tid, ikke minst ti…

Hvordan blir Torjus-sommeren 2019?

– Det blir forhåpentligvis mye bading i Oslo, og sene kvelder med fine folk!

Torstein Lohne

Haugesunderen Torstein Lohne (23) er utdannet stylist fra SoFi – School of Fashion Industry, og har i flere år vært assistent for Christina Ledang (CLEAN). Torstein liker styling med kontraster, og er opptatt av at stil handler om identitet. Han har stylet Lil Halima og Mats for EGERs sommerkampanje.

Hvem er Torstein?

– En estetiker som er glad i uvanlige kombinasjoner, mønstermiks og androgyne uttrykk.

Hvor kommer mote-interessen din fra?

– Det er vanskelig å si om det var et spesifikt øyeblikk som ga moteinteressen grobunn, men jeg tror vel egentlig at det er noe jeg har hatt hele livet. Jeg er fascinert av fine ting, jeg liker visuelle uttrykk. Styling er fint på den måten, for vi vil jo bare lage fine ting og få folk til å føle seg bra.

Hva inspirerer deg?

– Det kan være en rekke forskjellige ting, og jeg tror at man som stylist alltid er på utkikk etter inspirasjon, fordi det er det man jobber med. Jeg inspireres av gamle filmer, forskjellige designere og motehus, fotografier, og folk. Jeg er veldig glad i å drive med people watching. Å sitte på en kafé og plukke opp ting kan være veldig interessant – og produktivt.

Hvordan har du tenkt når du skulle style til Raw Talent-kampanjen?

– For meg var det viktig at både Lil Halima og Mats skulle føle seg bra foran kamera, og at bildene skulle være i tråd med hvordan de selv er. Jeg ville holde dem begge unge og lekne, men med et preg av modenhet, fordi det er det jeg føler Raw Talent handler om. Man er fortsatt ung, og man driver med det man elsker, og man kommer til et punkt hvor man forstår at man faktisk kan lage karriere av det. Det kreves at man er moden og kan forholde seg til avtaler på en ryddig måte, men folk er interesserte på grunn av tankene dine og kreativiteten din. I det skjæringspunktet ville jeg ta stylingen; de vet hva de holder på med, men de har det gøy imens de gjør det.

Hva er det beste og verste med jobben din?

– Det beste med jobben min må være at jeg får drive med noe som er utrolig gøy. Jeg får møte masse hyggelige folk som har gjort interessene sine til arbeidsdagen sin, og det setter jeg veldig pris på. Ingen arbeidsdager er helt like, og man vet aldri hva neste oppdrag vil bli. Det verste med jobben må være jaget. At man må jobbe veldig hardt for å holde seg inne, booke jobber, drive PR for seg selv hele tiden. Det er få som sjekker Gule Sider etter en stylist, og det kan være slitsomt i perioder. Men alt i alt er det veldig fint å kunne lage sin egen arbeidsplass.

Hva har vært høydepunktet i livet så langt?

– Det er et vanskelig spørsmål å svare på! Det har vært flere, men årene etter jeg flyttet til Oslo og på en måte begynte et nytt liv her må kunne passere som et høydepunkt. Iallefall fem gode år så langt!

Hvor håper du å være om 10 år?

– Jeg må ærlig innrømme at jeg prøver å ikke planlegge langt fremover. Det er min erfaring at ting ikke vanligvis går som man tenker at de skal, så det er kanskje bedre å bare la det som skjer skje? Med det sagt håper jeg at jeg er vanvittig lykkelig om 10 år, at jeg har lært meg å slappe av ordentlig, og at jeg har en arbeidssituasjon som utfordrer og inspirerer meg.

Hvordan blir din sommer 2019?

– Forhåpentligvis varm! Jeg skal være i Oslo store deler av sommeren, men det blir nærmere to uker i Italia mot slutten av Juli, så satser jeg på at jeg kan få med meg Oslo i festival-humør i august.

LinnLinnea

Linn Jøssang Helgeland (30) kommer opprinnelig fra Ryfylke, er hårstylist og makeup-artist. Som partner i it-salongen Gevir i Oslo har hun sminket mange av landets fresheste damer. LinnLinnea har naturlig nok hatt ansvar for at hår og makeup på Raw Talent-kampanjen har vært on fleek.

Hvem er LinnLinnea?

– Ei som elsker livet, og har opplevd mye av det på sine 30 år. Engang naiv og enkel – nå litt mer kompleks og klok, håper jeg. Glede, kreativitet, humor og mennesker fyller livet mitt. Jeg har store drømmer og ambisjoner, så jeg anser meg selv som hardtarbeidende. Livet skal maksimaliseres på alle måter, er mottoet!

Når skjønte du at du ville jobbe med hår og makeup?

– Skjønnhet betyr mye for mennesket, og det å få noen til å føle seg bedre er noe jeg alltid har vært opptatt av. Ifølge min mamma sa jeg tidlig at jeg ønsker å bli frisør. Makeup-interessen kom med frisørfaget.

Hva er det beste og verste med jobben din?

– Å få møte så masse forskjellige mennesker – og samtidig se verden, er fantastisk! Jeg reiser mye med jobb og det blir en del venting, men jeg synes det er vanskelig å nevne noe som er ille, for jeg er så utrolig glad i jobben min. Det måtte kanskje være en uoppdragen kunde eller ansatt, en sjelden gang. Hehe…

Hva bør folk bli flinkere til å tenke på når det gjelder make-up?

– At du ikke skal å gjemme deg bak makeup’en, men fremheve de fine trekkene dine!

Hva har vært høydepunktet i livet så langt?

– Det er vanskelig å nevne ett, for når du setter deg mål og når dem, blir det flere høydepunkter. Gjennom jobben min er det så utrulig mange høydepunkter… Men å gifte seg var absolutt et stor høydepunkt! FOR en dag!

Hvor håper du å være om 10 år?

– Akkurat nå har jeg det så fint, og lever i det jeg gjør her og nå. Så om 10 år er jeg forhåpentligvis enda tryggere på meg selv og gjør det jeg elsker mest.

Hvordan blir din sommer 2019?

– Den blir rolig! Jeg reiste mye i vinter og vi skal på en liten ferie til Vesterålen og gå noen fjelltopper. Nyte natur og dårlig dekning.

ALEXANDER NORHEIM

Alexander Norheim (32) er modellspeider og agent hos Team Models, og har castet modeller til utallige kampanjer og show, blant annet i forbindelse med Oslo Runway. I tillegg er han frilansfotograf og skribent. På EGERs Raw Talent-kampanje har han fungert som art director.

Hvem er Alexander?

– Alexander er nysgjerrig, hardtarbeidende, snakkesalig, skeptisk og mer enn annet, lidenskapelig.

Hvordan havnet du i motebransjen?

– Jeg tror ikke folk flest vet hvordan de havner her. Jeg husker bare jeg elsket «Top model» da jeg var 13, til tross for at man finner ut at bransjen ikke fungerer sånn til vanlig. Men det var vel der nysgjerrigheten begynte.

Hva kjennetegner en god modell?

– Motivasjon, lyst, ryddighet, tillit og mest av alt, en person som er flink til å kommunisere.

Hva er det beste og verste med å arbeid i motebransjen?

– Samme svar på begge: At man får jobbe med drømmene sine. På en side så er det jo det man har ønsket og blir motivert av. Men på den andre side er det tøft fordi bransjen er så uforutsigbar og setter motivasjonen på spill hele tiden.

Hva har vært høydepunktet så langt i livet?

– Om jeg allerede har ett høydepunkt betyr det at det ikke finnes flere, og at det er nedover derfra. Jeg velger heller å tenke at man stadig skalerer opp. Jeg kan si at alle de modellene jeg har vært så heldig med å jobbe med hjelper at turen oppover blir bedre og bedre.

Hvor håper du å være om 10 år?

– Jeg har bodd over hele verden, så hvor spiller lite rolle. Håper heller jeg er happy med det jeg gjør.

Hvordan blir din sommer 2019?

– Man kommer ingen vei uten å satse. Så uten å høres cheesy ut, og i ett ord: WORK.