HER ER VÅRE BOKTIPS

I en tid hvor mange av oss tilbringer ekstra tid innendørs, vil vi gjerne gi deg våre beste boktips. Det er litt for enhver smak, som gjør at du garantert finner en bok du liker.

HARRY POTTER – J.K. ROWLING

Det begynner å bli en stund siden vi leste Harry Potter for første gang, men få bøker har fått oss til å lese så raskt. Det har alltid vært et ønske å lese hele serien på nytt, men tiden har aldri strukket til. Nå føles som det perfekte tidspunktet til å dykke ned igjen i J.K. Rowlings magiske univers.

ALKYMISTEN – PAULO COEHLO

Denne boken går inn i kategorien av dem som har forandret våre liv for alltid. Den følger gjetergutten Santiago på hans reise hvor han lærer seg selv å kjenne, lytt til signaler og ikke minst hvordan man bør følge drømmene sine. En viktig bok i en krevende tid.

GRACE: A MEMOIR GRACE CODDINGTON – GRACE CODDINGTON

Hvis du ikke kjenner igjen navnet, kjenner du garantert igjen det flammerøde håret. Grace forteller historien om hvordan hun startet karrieren i motebransjen. Man følger henne fra da hun bodde på den engelske landsbygda helt til hvordan hun ble Anna Wintours høyre hånd i amerikanske VOGUE. Med andre ord en historie som inspirerer alle som har en motespire i magen.

RICH DAD POOR DAD – ROBERT T. KIYOSAKI

Om det er en bok du bør lese for å forbedre din forståelse innen personlig økonomi, så må det være Rich Dad Poor Dad. Konseptene som blir presentert i boka er ikke spesielt avansert, men kanskje nye for mange. Forfatteren får deg til å reflektere over penger, ikke som et mål i livet, men som et verktøy for å skape formue – gjennom eksempler som både er lette å forstå og lærerike.

BRØDRENE LØVEHJERTE – ASTRID LINDGREN

Astrid Lindgren har en spesiell plass i hjertet hos mange nordmenn, måtte det være bøker vi selv er oppvokst med eller som vi leser til våre barn. Ofte har det seg slik også at enkelte barnebøker oppleves sterkere jo eldre du blir, og Brødrene Løvehjerte er et godt eksempel på dette. Boken skildrer det sterke forholdet mellom brødrene Kavring og Jonatan i møte med døden. (PS: Høy risiko for rennende øyne!)

THE GIRL YOU LEFT BEHIND – JOJO MOYES

Jojo Moyes er en favoritt hos mange, og ikke uten grunn. Historien starter i det tysk-okkuperte Frankrike i midten av første verdenskrig i livet til Sophie og hennes ektemann (som er kunstner). Sophie må hver dag brødfø tyske soldater fra familierestauranten mot sin vilje, til hun en dag blir deportert. Historien tar oss fram til London 100 år senere, der et maleri av Sophie henger hos en dame som også har mistet sin mann. Boken er ikke bare historisk novelle, men en fantastisk rørende kjærlighetshistorie. A must read!

JEG ER PILEGRIM – TERRY HAYES

Da korona-viruset begynte å spre seg til Europa, kunne man ta seg selv i å tenke på om det lege- skapte-vaksineresistente-virus-scenarioet fra “Jeg er pilegrim” hadde blitt virkelig? Den spennende 700-sider politiske thrilleren tar deg med på en reise fra et mystisk mord på et hotellrom i New York til offentlig halshugging i Mekka, og en tur innom en nazistisk dødsleir på en tyrkiske kysten. Det er en bok du ikke klarer å legge fra deg før du er ferdig til tross for den murstein-aktige størrelsen på boken. Fra første side får du en følelse å være en del av det mystiske Manhattan-mordet og du må bare lese videre. Har du ikke lest den enda? Go for it i disse dager!

LEAN IN: KVINNER, KARRIERE OG KUNSTEN Å LEDE – SHERYL SANDBERG

Nå er tiden til å tilegne seg kunnskap, råd og tips om hvordan du kan komme tilbake i det normale arbeidslivet bedre enn noen gang. Hvis du spør de fleste kvinner om de tenker at de har rett til likhet på jobben, vil svaret være et rungende ja. Men spør du de samme kvinnene om de vil føle seg komfortable med å be om lønnsøkning, en forfremmelse eller lik lønn som sin mannlige kollega, vil de ikke være like tøffe. I “Lean In” trekker forfatter Sheryl Sandberg, nåværende COO av Facebook, frem sine egne erfaringer fra å jobbe i noen av verdens mest suksessrike virksomheter, og hun deler generøst. Lær om hva kvinner kan gjøre for å hjelpe seg selv til å gjøre de små endringene i livet som kan få stor betydning for de.

STILKODEN – VANESSA RUDJORD

Vel er vi alle mer eller mindre plassert inne mellom husets fire vegger uten sjanse til å hverken få vist frem antrekk eller vesker. Men det kommer en bedre tid folkens. Og hva er bedre enn å bruke den til å knekke stilkoden til Vanessa Rudjord? I denne boken får du intet mindre enn en oppskrift på hvordan du alltid skal se like smashing ut som Vanessa. Det er vel en god nok grunn i seg selv til å løpe og kjøpe? I stilkoden er det konkrete tips og råd om hva som skal kjøpes og hva som skal droppes. Den er morsom, lettlest og illustrert med fine bilder i tillegg.

HARRY POTTER – J.K. ROWLING

ALKYMISTEN – PAULO COEHLO

GRACE: A MEMOIR GRACE CODDINGTON - GRACE CODDINGTON

RICH DAD POOR DAD - ROBERT T. KIYOSAKI

BRØDRENE LØVEHJERTE - ASTRID LINDGREN

THE GIRL YOU LEFT BEHIND - JOJO MOYES

JEG ER PILEGRIM - TERRY HAYES

LEAN IN - SHERYL SANDBERG

STILKODEN - VANESSA RUDJORD