Ny pop-up: Cashmere House

på EGER

Cashmere House fører utelukkende produkter i cashmere fra Mongolia. Over 40% av verdens totale cashmereproduksjon foregår nettopp her og mange av fabrikkene er svært anerkjente og også ISO-sertifiserte, noe som sikrer gode arbeidsforhold og dyrevelferd.

I Mongolia er det minusgrader ni måneder i året. Da er det ikke uvanlig at temperaturen kan falle til under 50 minusgrader vinterstid. I vintermånedene produserer den mongolske geiten den lette, myke cashmeren. Under dekkhårene på dyrene vokser det silkeaktige underhår. Underhårene slippes i mai og juni slik at geitene skal kunne klare den varme sommeren, hvor temperaturen kan stige til over 40 varmegrader. Etter gamle tradisjoner kardes ulla for hånd. En geit slipper råmateriale til bare en eller to gensere i løpet av hele sitt liv! Så for å lage en cardigan trenger man ull fra fire til seks geiter.

Cashmere er et eksklusivt materiale å jobbe med, men enda viktigere er hvordan det føles å ha på seg. Cashmere varmer seks til åtte ganger mer enn vanlig ull fra sau og er tre ganger lettere. Og den klør garantert ikke. Prisen på cashmerefiber beregnes i gram og er rundt 200 ganger høyere enn saueull.

Prisen fastsettes ut fra styrke, lengde og vekt. Den mongolske cashmeren er regnet som den dyreste cashmeren på verdensmarkedet og betegnes Mongolian Noble Fibre internasjonalt.

Med klassiske snitt og tidløst design er plaggene fra Cashmere House en investering for flere år fremover. Et naturlig og bærekraftig materiale som tåler mange års bruk – og moteendringer. Myk komfort og duse farger i skjønn forening.

 

 

PÅ ØNSKELISTEN:

Organic Brown Cashmere Skjerf

Organic Rundhals Cashmere Genser

Klassisk Organic Cashmere cardigan