Trygg jul

– hjemme og på EGER

Vi har rådene som gir deg en så trygg julehandel som mulig. Og muligheten til å bidra til å gi barn en tryggere julefeiring.

På EGER finner du det meste av det du trenger til jul; flotte gaver, fine klær og god mat og drikke. Julehandelen er den travleste tiden på året for alle varemagasiner, men som vi vet, bør man i år unngå store folkeansamlinger. Om alle foretar årets julehandel på den samme lørdagen midt på dagen i desember, kan det bli utfordrende å holde nødvendig avstand.

Gode råd:

Det er heldigvis mange måter å løse dette på. Her er noen gode tips for en smart og trygg julehandel:

  • Kom i gang med julehandelen så tidlig som mulig, slik at ikke alle handler samtidig tett oppunder jul.
  • Vi har lange åpningstider fra mandag til fredag 10.00 – 19.00 (lørdag 10.00 – 18.00). Utnytt disse om du har mulighet, og legg gjerne besøket ditt tidlig eller sent, når det er færre folk på senteret.
  • Flere av butikkene tilbyr «Klikk & hent» eller hjemlevering. Det gjør det mulig for deg å gjøre både research og handel hjemmefra, og så hente varen eller få den levert hjem.
  • Det er fullt mulig å få med gratis innpakningspapir og bånd, slik at du kan pakke inn gavene hjemme om du ikke ønsker å stå i kø i kassen.
  • Gavekortet vårt er en ideell gave i disse tider, og kan plukkes opp i 1. etasje eller på nett og mottas i posten: egeroslo.no/gavekort/ Kortet kan benyttes i hele varemagasinet EGER, med unntak av Nespresso, Lululemon og midlertidige pop-up butikker.

Trygghetstiltak i varemagasinet:

For at det skal være så trygt som mulig å besøke EGER Karl Johan, innførte vi allerede i mars en rekke tiltak, basert på faglige anbefalinger.

Alle butikker har åpne innganger – uten dørhåndtak, som vanligvis er en vanlig smittekilde. Det er satt inn ekstra ressurser for hyppig desinfisering av overflater og kontaktpunkter som heisknapper, display, håndløpere i trapper, kraner på toalettene m.m.. Hånddesinfiseringsmidler er utplassert ved inngangene og andre strategiske steder i varemagasinet.

Vi oppfordrer alle besøkende om å følge Folkehelseinstituttets råd om god og hyppig håndhygiene, holde avstand til hverandre og holde seg hjemme om man er i karantene eller kjenner på symptomer. Så er alle er hjertelig velkomne til EGER og en trivelig julehandel.

Gi barn en tryggere julefeiring

Det er imidlertid ikke bare på EGER det bør være trygt i julen. Det er dessverre ikke sånn at alle barn gleder seg til jul. Mange norske barn vokser opp i hjem med rus og alkohol, og vet alt for godt at det som er vondt og vanskelig i hverdagen ofte blir verre i julen.

Blå kors har lenge hatt et ekstra fokus på julehøytiden, og arrangerer julefeiring på julaften for familier, serverer julemiddag og sørger for gaver til barna. De tilbyr også gratis terapi og rådgivning, og hjelper foreldre med å takle foreldrerollen bedre.

EGER har samarbeidet med Blå Kors i førjulstiden gjennom flere år. Hver lørdag i desember har vi en bemannet stasjon i varemagasinet der du kan donere til Blå Kors og bidra til at familier kan få den hjelpen de trenger, og at barn kan få oppleve en tryggere julefeiring.

Les mer om Blå Kors’ jul: blakors.no/jul/